Fából készült ablakokat válasszunk műanyag helyett?

Fából készült ablakokat válasszunk műanyag helyett?

Az első kérdés, amely ablak- vagy ajtóvásárláskor felmerülhet, hogy fa vagy műanyag ablakot és ajtót válasszon. A legfontosabb, hogy saját igényeinknek megfelelően határozzuk meg, melyik megoldás szolgálja az általunk fontosnak tartott célokat. Nagyon könnyű elveszni az információk áradatában, ezért a választáshoz szeretnék segítséget nyújtani azzal, hogy összefoglalom a két változat néhány főbb előnyét és hátrányát.

A fa ablakok előnyei

A fa ablakok és ajtók a leghosszabb múltra tekintenek vissza, és az emberi történelem minden korszakában bizonyították tartósságukat. A tartósságuk mellett azonban sokkal több érv szól, mint pusztán a tartósságuk:

Testreszabhatóság

A fa ablakok és ajtók bármilyen méretű nyíláshoz igazíthatók vagy illeszthetők. Ezenkívül a fa azért is népszerű anyag az ajtók és ablakok számára, mert könnyen alakítható. Ezenkívül a vásárlónak széles választékot kínál a különböző fafajok közül (pl. fenyő, lucfenyő, tölgy, meranti stb.).

Légáteresztő képesség

A fa ablakokkal és ajtókkal ellátott házak és lakások sokkal jobban szellőznek, ami javítja a közérzetünket. Ezenkívül megelőzhető a baktérium- és gombafertőzés a lakásban.

Javíthatóság

Deformáció esetén a sérülések 90%-a javítható. A széles körű kivitelezésnek köszönhetően pedig faablakaink hosszú éveken át jó szolgálatot tesznek Önnek.

Hátrányok

A fa ablakok egyetlen igazi hátránya a műanyag ablakokkal szemben talán az ár. Meg kell azonban jegyezni, hogy bár a kezdeti ár általában magasabb, hosszú távon a különbség nem túl nagy.

A fa ablakok és ajtók kiválasztásakor célszerű nagyon körültekintőnek lenni, mivel a fa és a faanyag között különbségek vannak.

A műanyag ablakok és ajtók előnyei

A műanyag ablakok és ajtók manapság egyre népszerűbbek. A legfontosabb előny és ok, amiért a vásárlók a műanyag ajtókat és ablakokat választják, az az, hogy energiatakarékosak és jobban szigetelnek, mint a fából készült társaik.

Alacsonyabb ár

A növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen sokan választják a PVC ablakokat és ajtókat viszonylag alacsony áruk miatt.

Hátrányok

A vinilablakok egyik hátránya, hogy szinte megfizethetetlenek. A másik probléma a rossz minőségű ablakkeretek kiválasztása, mivel azok idővel elszíneződhetnek és öregedhetnek.
Ezenkívül a penész növekedése. Ha az ingatlan falai nem megfelelően szellőznek, a meleg és a hideg levegő összeáramlásából származó kondenzáció miatt könnyen penészessé válhatnak.

Összehasonlítás:

Összességében elmondható, hogy a fa ablakok élettartama lényegesen hosszabb, mint a műanyag ablakoké. A műanyag ablakok és ajtók elszíneződhetnek, a műanyag felületet pedig a napsugarak károsíthatják, és a faablakokkal ellentétben a sérüléseket nem lehet könnyen kijavítani.

A rendszeresen karbantartott fa ablakok vagy ajtók élettartama egy kis felújítás és polírozás után szinte a nulláról indul.

Ne habozzon, kérjen tőlünk tanácsot, 27 éves tapasztalatunkkal segítünk Önnek!

Kontaktujte nás na čísle +421-31-555-3764 alebo kliknite sem a kontaktujte nás prostredníctvom formulára a my sa vám ozveme!”

AZ ÖN SZEMÉLYES TANÁCSADÓJA 26 ÉVES TAPASZTALATTAL

Információra van szüksége a kiválasztással vagy a telepítéssel kapcsolatban? Szívesen adunk tanácsot az épületéhez legmegfelelőbb ablakokkal kapcsolatban.

Podobné články

Revolúcia v energetickej účinnosti: Nové drevohliníkové okná výrazne znižujú účty za teplo!

Predstavte si, že by ste mohli výrazne znížiť svoje účty za energie bez toho, aby ste museli obetovať estetiku vášho domova. Znie to ako sen? V Unigroup tieto sny meníme na realitu. Predstavujeme vám revolučné drevohliníkové okná s profilom hrubým až 106 mm – špičku na trhu v oblasti energetickej účinnosti. Inovácia drevohliníkových okien: 106…

This site is registered on wpml.org as a development site.