Fából készült ablakokat válasszunk műanyag helyett?

Fából készült ablakokat válasszunk műanyag helyett?

Az első kérdés, amely ablak- vagy ajtóvásárláskor felmerülhet, hogy fa vagy műanyag ablakot és ajtót válasszon. A legfontosabb, hogy saját igényeinknek megfelelően határozzuk meg, melyik megoldás szolgálja az általunk fontosnak tartott célokat. Nagyon könnyű elveszni az információk áradatában, ezért a választáshoz szeretnék segítséget nyújtani azzal, hogy összefoglalom a két változat néhány főbb előnyét és hátrányát.

A fa ablakok előnyei

A fa ablakok és ajtók a leghosszabb múltra tekintenek vissza, és az emberi történelem minden korszakában bizonyították tartósságukat. A tartósságuk mellett azonban sokkal több érv szól, mint pusztán a tartósságuk:

Testreszabhatóság

A fa ablakok és ajtók bármilyen méretű nyíláshoz igazíthatók vagy illeszthetők. Ezenkívül a fa azért is népszerű anyag az ajtók és ablakok számára, mert könnyen alakítható. Ezenkívül a vásárlónak széles választékot kínál a különböző fafajok közül (pl. fenyő, lucfenyő, tölgy, meranti stb.).

Légáteresztő képesség

A fa ablakokkal és ajtókkal ellátott házak és lakások sokkal jobban szellőznek, ami javítja a közérzetünket. Ezenkívül megelőzhető a baktérium- és gombafertőzés a lakásban.

Javíthatóság

Deformáció esetén a sérülések 90%-a javítható. A széles körű kivitelezésnek köszönhetően pedig faablakaink hosszú éveken át jó szolgálatot tesznek Önnek.

Hátrányok

A fa ablakok egyetlen igazi hátránya a műanyag ablakokkal szemben talán az ár. Meg kell azonban jegyezni, hogy bár a kezdeti ár általában magasabb, hosszú távon a különbség nem túl nagy.

A fa ablakok és ajtók kiválasztásakor célszerű nagyon körültekintőnek lenni, mivel a fa és a faanyag között különbségek vannak.

A műanyag ablakok és ajtók előnyei

A műanyag ablakok és ajtók manapság egyre népszerűbbek. A legfontosabb előny és ok, amiért a vásárlók a műanyag ajtókat és ablakokat választják, az az, hogy energiatakarékosak és jobban szigetelnek, mint a fából készült társaik.

Alacsonyabb ár

A növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen sokan választják a PVC ablakokat és ajtókat viszonylag alacsony áruk miatt.

Hátrányok

A vinilablakok egyik hátránya, hogy szinte megfizethetetlenek. A másik probléma a rossz minőségű ablakkeretek kiválasztása, mivel azok idővel elszíneződhetnek és öregedhetnek.
Ezenkívül a penész növekedése. Ha az ingatlan falai nem megfelelően szellőznek, a meleg és a hideg levegő összeáramlásából származó kondenzáció miatt könnyen penészessé válhatnak.

Összehasonlítás:

Összességében elmondható, hogy a fa ablakok élettartama lényegesen hosszabb, mint a műanyag ablakoké. A műanyag ablakok és ajtók elszíneződhetnek, a műanyag felületet pedig a napsugarak károsíthatják, és a faablakokkal ellentétben a sérüléseket nem lehet könnyen kijavítani.

A rendszeresen karbantartott fa ablakok vagy ajtók élettartama egy kis felújítás és polírozás után szinte a nulláról indul.

Ne habozzon, kérjen tőlünk tanácsot, 27 éves tapasztalatunkkal segítünk Önnek!

Kontaktujte nás na čísle +421-31-555-3764 alebo kliknite sem a kontaktujte nás prostredníctvom formulára a my sa vám ozveme!”

AZ ÖN SZEMÉLYES TANÁCSADÓJA 26 ÉVES TAPASZTALATTAL

Információra van szüksége a kiválasztással vagy a telepítéssel kapcsolatban? Szívesen adunk tanácsot az épületéhez legmegfelelőbb ablakokkal kapcsolatban.

Podobné články

This site is registered on wpml.org as a development site.