Télikertek szerkezete

A szerkezet többrétegű fa lécekből készült. A legtöbbször lucfenyőt használunk hőhatásuk miatt, de kínálunk vörösfenyőt, fenyőt és egzotikus merantit is. A fa kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik és kellően stabil.

A kerületi fal elemei euroablakok, az ajtók pedig lehetnek nyitható, összecsukható, összecsukható, tolóelemekkel ellátott és elektromos tolóajtók. A tetőhöz polikarbonátot használnak, de a legjobb választás a szigetelő biztonsági dupla vagy tripla üvegezés.

Különböző napvédő üvegbetétek állnak rendelkezésre, amelyeket következőképpen osztunk:

  • abszorpciós tulajdonság gal (bronz, zöld, szürke színű Planibel üveg)
  • elnyelő és fényvisszaverő tulajdonságokkal (Stopsol, Stopray, Solarbel)

Planibel

Ahogy nő az üvegfelület, úgy nő a belső tér napsugárzás általi túlterhelése. Ha a külső átlátszó üveget abszorbens vagy fényvisszaverő tulajdonságú üveggel cserélik ki, a helyiségbe bejutó túlzott napenergia káros hatásait megszűnik. Ez lehetővé teszi az elfogadható beltéri hőmérséklet egész évben történő fenntartásának költségeinek jelentős csökkentését.

Stopsol

A Stopsol egy fényvisszaverő napvédő üveg nagyon vékony, pirolitikusan lerakott fémoxid-réteggel.

Ez a réteg nagyon tartós, ezért a kettős üvegezésen kívül és belül is elhelyezhető. A fémoxid-réteg irányultsága befolyásolja a visszaverődési értéket és az üveg végső színárnyalatát. A Stopsol üveg két változatban kapható: a Stopsol Classic ezüstös fényű, enyhén borostyánszínű árnyalatú és a Stopsol Supersilver ezüstös-kékes fényű.

Stopray

A Stopray üveg egy nagyon vékony nemesfémréteggel ellátott fényvisszaverő üveg, amely kiváló védelmet nyújt a nem kívánt napenergia-bevitel ellen, ugyanakkor jelentősen javítja az üveg hőszigetelő tulajdonságait. Az üveg felületén lévő nemesfémréteget mindig az üreg felé kell irányítani, hogy az ne sérüljön. A Stopray széles színválasztékban kapható, ami (műszaki jellemzőivel együtt) ideális anyaggá teszi az építészet számára. A Stopray üveg használata mellett szóló fontos érv a fent említett tulajdonságok mellett az is, hogy a napenergia-bevitel elleni magas hatékonyságú védelem ellenére a belső térbe történő hőátadás nem korlátozott.

Solarbel

A Solarbel egy olyan üveg, amelyre fémötvözeteket elektromágneses úton helyeznek el. A Solarbel védelmet nyújt a túlzott napenergia-bevitel ellen, miközben a fényáteresztési és fényvisszaverődési értékek széles skáláját mutatja. A galvanizált réteg mindig az üreg felé van tájolva. A Solarbel üveg használata a hőszigetelő kettős üvegezésben a hőszigetelő tulajdonságok jelentős javulását eredményezi.

This site is registered on wpml.org as a development site.